Gérard Fiou Menetou Salon

Proefnotitie

Expressieve geur met een karakter van kruisbessenfruit, citrus en witte bloemen. De smaak is uitbundig met weelderig groen fruit, iets grassig en een kruidige toets.

Specificaties

Wijnhuis Domaine Gérard Fiou
Land van herkomst Frankrijk
Streek Loire
Sluiting Kurk
Druif sauvignon blanc (100 %)
Categorieën Biowine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Uitbundig, groen fruit, grassig

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op bodems van kalksteen met klei. De fermentatie vindt plaats op INOX tanks, waarna de wijn enkele maanden ‘sur lie’ rijping ondergaat.

Wijn spijs:

Vis, gevogelte, Sainte Maure de Touraine.

Achtergrondinformatie:

Menetou-Salon is wat minder bekend dan zijn buurtgemeente Sancerre. De wijnen bezitten een fruitig karakter en zijn daardoor wat toegankelijker. Het zijn wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Het familiedomein Gerard Fiou wordt al generaties van vader op zoon doorgegeven. Florent Bourgois bewerkt nu de 10 ha wijngaarden die voornamelijk zijn aangeplant op de bijzonder rijke ‘silex’ (vuursteen) bodem in de omgeving van Saint-Satur. Dit exceptionele terroir levert een optimale rijping aan de druiven door de zonnewarmte op te slaan en deze warmte in de nacht gelijkmatig af te geven. Onder leiding van Florent is het gehele domein biologisch gecertificeerd. Sinds enkele jaren werkt Domaine Fiou nauw samen met de grootmeester van de Sancerre en Pouilly, de familie Bourgeois.


Meer van Domaine Gérard Fiou