Don Jacobo Crianza

Proefnotitie

Robijnrood van kleur. Aroma’s van zwarte bessen, rode bessen, pruimen en vanille. Zet vol in met verfijnde tannine en houttonen in de afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Don Jacobo
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druiven tempranillo (80 %)
garnache (15 %)
mazuelo y graciano (5 %)
Categorieën Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bessen, pruimen, vanille

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven naar de kelders gebracht. Daarop volgt de schilweking en vergisting. Vervolgens rijpt de wijn voor 18 maanden op Amerikaans eikenhouten fusten. Na de botteling rijpt de wijn voor 12 maanden op de fles in de kelder.

Wijn spijs:

Gestoofd en geroosterd vlees. Konijn, gevogelte, gedroogde ham en rijpe kazen

Awards:

14,5/17 pnt. - Perswijn
Geur: ingetogen, vanille, krentjes, kersen.
Smaak: zwoel, gebrand, klassiek, ruw.

“De stijl van de rode wijnen is klassiek. Zo werd de Don Jacobo Crianza 2016 traditioneel gelagerd in vaten van Amerikaans eikenhout, gedurende anderhalf jaar. Wat weer verklaart waarom vanille, een vleugje karamel en een zachte kruidigheid de smaak grotendeels bepalen, met iets van fris besfruit in de achtergrond.” Hubrecht Duijker

“Zorgt voor blije gezichten. Bij makers en drinkers. Kwantiteit goed. Kwaliteit goed. Zonnig, warm, rijp.”’,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco. Alle wijnen van Don Jacobo zijn 100% Vegan gecertificeerd.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Don Jacobo