Don Jacobo Viticultura Ecologico - BIO

Proefnotitie

Diep robijn rood in het glas met aroma’s van zwoel donkerfruit zoals bessen en bramen. Zacht in de mond met smaken van specerijen en een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Don Jacobo
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druiven tempranillo (50 %)
mazuelo (50 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

bessen, bramen, specerijen

Vinificatie:

Nadat de druiven ecologisch verbouwd zijn worden deze geoogst. Na de oogst worden de druiven op lage temperatuur op roestvrijstalen fusten vergist om frisheid te bewaren.

Wijn spijs:

Gestoofd vlees, rood vlees, gevogelte en steak tartaar

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Deze wijn is gemaakt van ecologische gecultiveerde druiven en met respect voor de natuur.

Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco. Alle wijnen van Don Jacobo zijn 100% Vegan gecertificeerd.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Don Jacobo