Strozzi Chianti Colli Senesi Titolato Rosso DOCG

Proefnotitie

Diep robijnrood van kleur. Aroma’s van rode bessen, kersen en noten. Volle wijn met elegante tannine en een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Guicciardini Strozzi
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druif sangiovese (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rode bessen, kersen, noten

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en vindt de temperatuur gecontroleerde schilweking van 10 dagen plaats. Daarna wordt de wijn gebotteld om frisheid te bewaren.

Wijn spijs:

Mediterraans, gevogelte, rood vlees, harde & blauwe kazen

Awards:

14,5/17 pnt – Perswijn. “Pruimen, bloemig en kruidig, tabak.
Gerijpt, gebrand, droge afdronk.”

“Chianti uit Colli Senesi geldt als van de meer delicate chianti's. Hiervan een aardige illustratie van Strozzi. Bosfruitig en aansprekend. Wat zoete kruiderij ook. Dit oogstjaar zorgde op zijn zachtste gezegd voor 'uitdagingen'”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8

Achtergrondinformatie:

Sinds 994 is de familie Guicciardini-Strozzi gevestigd nabij de middeleeuwse stad San Gimignano in Toscane. De historische villa en wijnkelder vormt het hart van het huidige wijnbedrijf dat tegenwoordig 530 hectaren wijngaarden omvat. De geschriften over wijnmaken door de familie gaan terug tot de middeleeuwen wat Tenuta Guicciardini-Strozzi het oudste wijnhuis maakt. De familie Strozzi heeft een rijke familiegeschiedenis. Zo zijn ze onder meer verbonden met de familie van Winston Churchill en blijkt uit hun stamboom dat Mona Lisa een verre voorouder was.

Tegenwoordig wordt het huis geleid door de jongste generatie van deze familie; de zussen en prinsessen Natalia en Irina. Behalve het huis in Cusona naast San Gimignano bezit de familie meerdere wijnhuizen door Toscane. Hierdoor is het voor de familie mogelijk om ‘super tuscans’ aan te bieden uit de befaamde Bolgheri en Maremma.


Meer van Guicciardini Strozzi