L’Oustalet Côtes du Rhône Blanc

Proefnotitie

Lichtgeel van kleur met groene nuances. Een expressieve neus met tonen van witte bloemen, abrikozen, boterig. Fris en gebalanceerd met tonen van citrus en mineralen.

Specificaties

Wijnhuis L'Oustalet
Land van herkomst Frankrijk
Streek Côtes du Rhône
Sluiting Schroefdop
Druiven grenache blanc
marsanne
rousanne
viognier
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Witte bloemen, abrikozen, mineralig

Vinificatie:

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst om te profiteren van de frisheid van de nacht. Gisting (15 dagen op 16 graden) & rijping vindt plaats in RVS tanks. Dit gehele proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Wijn spijs:

Mediterraanse gerechten, vis

Achtergrondinformatie:

Al vijf generaties lang heeft de familie Perrin diverse wijngaarden onder zijn hoede met de beste terroirs in de Frans-zuidelijke Rhône-vallei. Zij zijn daar onder meer eigenaar van het befaamde Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Bij alle wijnen streeft familie Perrin naar een zo hoog mogelijke mate van typiciteit; een klassieke stijl die telkens een referentie vormt voor de mogelijkheden van een bepaalde appellation, van 'gewone' streekwijn tot cru. Binnen elke appellation wordt altijd gekozen voor fruit uit de beste wijngaarden, waarbij de authenticiteit en essentie van het terroir centraal staat.


Meer van L'Oustalet