Jasper Raats The Silk Weaver Sangiovese

Proefnotitie

In de neus donker bessenfruit en een hint van kruiden. Smaken in overvloed met warm cederhout, zwarte kardemom en een rijke afdronk van fruit die in de mond blijft hangen. Goed afgeronde, zachte tannines.

Specificaties

Wijnhuis Longridge Wine Estate
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Stellenbosch
Sluiting Kurk
Druif sangiovese (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Kruidig, donker fruit, cederhout

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven tot twee keer toe gesorteerd: eerst als hele trossen en vervolgens als bessen, om er voor te zorgen dat alleen de beste druiven mee gaan in de fermentatie. Extractie gebeurt doormiddel van ‘Pigeage’: het onderdompelen van de druivenschillen in de most tijdens de gisting. Dit geeft de wijn extra body. Na de natuurlijke fermentatie rijpt de wijn vooe 15-16 maanden in Franse eikenhouten vaten. Rijpingspotentieel: 8 jaar na oogstdatum.

Wijn spijs:

Lam, rundvlees, wildgerechten, gevogelte

Achtergrondinformatie:

Deze wijn is opgedragen aan een groep van 30 Italiaanse immigranten die in het midden van 1800 naar Zuid-Afrika kwamen om een zijde-industrie te starten in de buurt van Knysna. Ze waren zeer bekwaam en kwamen uit de Noord-Italiaanse stad Como. Op aandringen van Lord Barrington werden ze door de koloniale regering naar Zuid-Afrika overgehaald met de belofte van vrije doorgang en het bestaan van een moerbeibos in de Gouna-heuvels bij Knysna. Ze wisten niet dat de wilde moerbeibomen totaal ongeschikt waren voor het kweken van zijderupsen en dat het gebied waar ze zich bevonden een ongetemd bos was, vol met olifanten en andere dieren in het wild. Ze waren er kapot van, maar ondanks dat ze geen verdere hulp van de overheid kregen en al hun spaargeld hadden uitgegeven, zetten ze door. Net als de Robollini's leven veel van hun nakomelingen vandaag de dag nog steeds in het Knysna-gebied.

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd.


Meer van Longridge Wine Estate