Cloud Break Zinfandel

Proefnotitie

Cloud Break Zinfandel is een krachtige en mooi geconcentreerde, volrijpe wijn. De aroma's die domineren zijn deze van rijpe bramen, zwarte kersen en pruimen. In de smaak ontwikkelt zich een aangename frisheid en finesse met zoetsappige tonen van rood en zwart fruit. Deze volle rode wijn is prima inzetbaar bij diverse gerechten.

Specificaties

Wijnhuis O’Neill Vintners & Distillers
Land van herkomst Verenigde Staten
Streek Californië
Sluiting Kurk
Druif zinfandel
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol, krachtig, rijp zwart fruit

Vinificatie:

Na de groeiperiode van de druiven op een leem, zand en klei, vindt de fermentatie plaats op INOX tanks. De lagering gebeurd daarna gedeeltelijk op INOX tanks en gedeeltelijk op Frans eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Gegrild rundvlees, gevogelte, lamsvlees, pizza.

Awards:

“Verleiding, kaneel, pruimen.
Zacht en open, ongecompliceerd.”
- 14/17 pnt. - Perswijn

Achtergrondinformatie:

Cloud Break is afkomstig uit de bakermat van de Amerikaanse wijncultuur: Californië. Het fruit komt van de eigen wijngaarden van O’Neill Vintners and Distillers en van druiventelers waarmee langdurige contracten zijn afgesloten. Onder leiding van wijnmaker Mark Rasmussen ligt de nadruk bij de wijnen van Cloud Break op structuur, fruitaroma’s en gebruik van eikenhout zonder overheersend te zijn.

Californië is uitgegroeid tot een volwaardig wijnland, waar 90% van de Amerikaanse wijn geproduceerd wordt. De wijngebieden liggen verspreid over de hele staat, van San Diego in het zuiden tot Mendocino in het noorden. Nieuwe vinificatietechnieken worden op grote schaal toegepast. Toch doet dit zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de wijn. Het niveau van wijn uit Californië is zeer constant en zeer hoog van kwaliteit.

Zinfandel is de trotse druif voor rode wijnen uit Californië. De druif wordt voornamelijk gebruikt voor het produceren van een breed scala aan kwaliteitswijnen. Zinfandel staat aangeplant in zowel de warmere streken van Californië alsook in koelere regionen.


Meer van O’Neill Vintners & Distillers