Rapaura Springs Pinot Noir

Proefnotitie

Diep robijnrode kleur. Complexe geuren van zwarte kersen, tabak en specerijen. Rijke tonen van fruit en een vanille hint in de afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Rapaura Springs
Land van herkomst Nieuw Zeeland
Streek Marlborough
Sluiting Schroefdop
Druif pinot noir (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwarte kersen, tabak, specerijen

Vinificatie:

Na de selectieve, handmatige oogst worden schillen ingeweekt onder lage temperatuur om aroma’s te onttrekken. Gevolgd door een natuurlijke vergisting met wilde gisten om complexiteit op te bouwen. Na het persen rijpt de wijn voor 9 maanden op eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Tomatenpasta’s, rood en wit vlees en zachte kazen

Awards:

“Spannende, iets hartige stijl met een wat serieuzer karakter” – Winelife

4,5/5 sterren – Perswijn
Geur: open, framboos, aardbei, kruiden
Smaak: elegant, sap, fris, bittertje

“Bevalt. En niet alleen mij. Tijdens de International Wine and Spirits Competition in Londen werd Rapaura Springs uitgeroepen tot New Zealand Wine Producer of the Year”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Een kinderdroom werd gerealiseerd toen eigenaar John Neylon vruchtbare grond aankocht nabij de Spring Creek, Dillon’s Point en Rapaura, waar hij startte met het telen van appels en uiteindelijk de grootste appelteler werd van de regio. De familie Neylon besloot de koers om te gooien en de boomgaarden in te wisselen voor wijngaarden. Ze hadden een grootse missie: gaan voor de beste kwaliteit. Druiven worden met de hand geplukt, waardoor alleen het beste fruit wordt gebruikt. Het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken is afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. De wijnen van Rapaura zijn loepzuiver en dat gaat niet onopgemerkt. Vakbekwame wijnjournalisten over de hele wereld zijn enthousiast en jaarlijks vallen de wijnen dan ook in de prijzen.


Meer van Rapaura Springs