VINADA Tinteling Tempranillo Rosé Mini | 0,0%, Vegan

Proefnotitie

Een fruitige droge wijn met nuances van rood fruit als aardbei, aalbes en framboos. De rosé heeft een verfrissende smaak, bevat fijne bubbels, een harmonieuze zuurgraad en subtiele tannines.

Specificaties

Wijnhuis VINADA
Land van herkomst Spanje
Streek La Mancha
Sluiting Schroefdop
Druif tempranillo (100 %)
Categorieën Alcoholvrij
Mousserend
Vegan
Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

rood fruit, fris, alcoholvrij

Vinificatie:

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.
De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Wijn spijs:

Perfect als aperitief, bij een salade en/of bij het dessert. Zeer geschikt voor momenten waarop je zin hebt in een glaasje wijn en je - om wat voor reden dan ook - geen alcohol wilt, kunt of mag drinken.

Achtergrondinformatie:

Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden voor alcohol. Een glas wijn voor iedereen, een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Een keuzemogelijkheid als alternatief voor de alcoholische wijn. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt.

De wijn van VINADA kennen haar oorsprong in de wijnstreek Castilla -La Mancha. Het gebied bevindt zich in de zuidelijke helft van Spanje's Meseta Central.


Meer van VINADA