VINADA Crispy Chardonnay Mini | 0,0%, Vegan

Proefnotitie

Mooie mousserende wijn met een indrukwekkende, uitgebalanceerde smaak - knapperig, fris met tonen van appel, meloen en een vleugje citrus. Droog, krachtig, vegan.

Specificaties

Wijnhuis VINADA
Land van herkomst Frankrijk
Streek Languedoc
Sluiting Schroefdop
Druif chardonnay (100 %)
Categorieën Alcoholvrij
Mousserend
Vegan
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Droog & krachtig, appel, meloen

Vinificatie:

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.

De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Wijn spijs:

Perfect als aperitief, bij een salade en past goed bij oesters en andere visgerechten.

Awards:

Best Vegan Drink – World Alcohol-Free Awards

Achtergrondinformatie:

gemaakt van een unieke mix van Chardonnay-druiven. Een caloriearme wijn - vol stijl en attitude om mijlpalen mee te vieren, een nieuwe baan, een verjaardag, een zwangerschap of gewoon omdat de zon schijnt.

Het idee voor VINADA is geboren vanuit de wens om een goed alternatief te bieden voor alcohol. Een goed alternatief voor alcoholhoudende wijn. Een glas wijn voor iedereen. Een (gezonder) alternatief waar smaak, kwaliteit en beleving behouden blijven. Geen onnodig ingewikkelde terminologie, maar gewoon ‘lekker’. Als het alternatief er is - kun je een keuze maken. Een keuze die je volgens VINADA ’for whatever reason' maakt. Een bewuste - en met slechts 22 kcal per 100 ml - ook een verantwoorde keuze. Daarnaast is VINADA gecertificeerd deelnemer van de Vegan Society. Alle wijnen van VINADA worden dan ook Vegan geproduceerd.


Meer van VINADA