header Ca' del Bosco

Ca' del Bosco

Het verhaal van Ca’ del Bosco begint in 1964, toen Annamaria Clementi Zanelli een bescheiden huis genaamd 'Ca’ del Bosc' kocht, samen met 2 hectare grond, in de pittoreske bergen bij Erbusco in de regio Lombardije. Vanuit hier werd een legendarisch wijnimperium, nu geleid door haar zoon, Maurizio, de huidige eigenaar van het landgoed opgebouwd. Annamaria zelf overleed in 2014, maar haar nalatenschap leeft voort in de buitengewone wijnen van Ca’ del Bosco.

In 1968 werden de eerste wijngaarden aangelegd, en drie jaar later, in 1971, produceerde Ca’ del Bosco haar eerste witte Franciacorta, een stille wijn die de weg effende voor toekomstige successen. In 1975 werden de eerste rode wijnen geïntroduceerd, gevolgd door de lancering van de befaamde mousserende wijnen in 1978. In 1980 werden de eerste mousserende flessen van Ca’ del Bosco met trots op de markt gebracht.

Ca’ del Bosco staat voor innovatie, en dit komt tot uiting in hun streven om de natuurlijke vormen van de wijngaarden om te zetten in een culturele expressie van wijn. Door te investeren in innovatie, onderzoek en technologie, zet het wijnhuis zich in om het potentieel van de bodem te maximaliseren en de complexiteit van de natuur te begrijpen. Het gebruik van geavanceerde methoden, zoals het wassen van druiven en het elimineren van contact aan zuurstof tijdens het productieproces, resulteert in wijnen met een ongeëvenaard zuiver karakter. Door deze vooruitstrevende methode, hoeft bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd te worden en kans op oxidatie is nihil.

Tegenwoordig is Ca’ del Bosco gevestigd in een spectaculair modern gebouw, prachtig gelegen in de heuvels en omgeven door circa 160 hectare wijngaarden. Kunst speelt een centrale rol op het wijndomein, waardoor een bezoek een unieke ervaring wordt. Het landgoed bezit 175 percelen Chardonnay met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar, 8 percelen Pinot Bianco met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar, en 45 percelen Pinot Nero met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, allemaal zorgvuldig onderhouden en gekoesterd voor de productie van hoogwaardige wijnen.

Producten van Ca' del Bosco