Wijnhuis | Domaine Gérard Fiou |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Loire |
Sluiting | Kurk |
Druif |
sauvignon blanc (100 %) |
Categorieën |
Biowine Witte wijn |
Download PDF |
Delicaat, steenfruit, kruidig
De druiven hebben gerijpt op bodems van vuursteen. De fermentatie vindt plaats op INOX tanks, waarna het sap 6 maanden rijping ‘sur lie’ heeft ondergaan.
Schaal- en schelpdieren, geitenkaas, gastronomische visgerechten.
Het domein van 24 hectare behoort sinds enkele generaties tot de familie Fiou. De wijngaarden zijn aangeplant op de bijzonder rijke ‘silex’ bodem in de omgeving van Saint-Satur. Dit exceptionele terroir levert een optimale rijping aan de druiven door de zonnewarmte op te slaan en deze warmte in de nacht gelijkmatig af te geven.
Het domein is onder leiding van Gerard Fiou volledig biologisch en sinds 2010 officieel gecertificeerd.