Wijnhuis | GIODO |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Sicilië |
Sluiting | Kurk |
Druif |
nerello mascalese (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Rood fruit, peper, mokka
Na de oogst vindt de fermentatie plaats in stalen- en cementtanks voor zeven dagen. Daarna wordt de wijn overgepompt naar houten fusten, waar deze voor 12 maanden verblijft in contact met de gistcellen.
Gevulde pasta’s, rundvlees, lam
93/100 (Alberelli di Giodo 2017) – Decanter
96/100 (Alberelli di Giodo 2018) – Doctor Wine
97/100 (Alberelli di Giodo 2017) – Doctor Wine
94/100 (Alberelli di Giodo 2018) - Falstaff
93/100 (Alberelli di Giodo 2017) – Falstaff
16.5++/20 (Alberelli di Giodo 2017) – Jancis Robinson
95/100 (Alberelli di Giodo 2018) – James Suckling
95/100 (Alberelli di Giodo 2017) – James Suckling
93/100 (Alberelli di Giodo 2017) – Tasting Book
Deze Etna Rosso DOC is gemaakt van 100% Nerello Mascalese, komend van de 1,5 ha wijngaard. De stokken zijn aangeplant in de jaren veertig van de vorige eeuw. De wijngaard ligt op een hoogte van 950 meter met een noordelijke blootstelling. De grondsoort is sterk vulkanisch omdat de wijngaard ligt in de uitlopers van de nog werkende Siciliaanse vulkaan Etna. De wijngaard is aangeplant met een plantdichtheid van 5.000 stokken per ha.
De geschiedenis van Giodo in Montalcino begint in 2002, toen Carlo Ferrini, na jaren van onderzoek, eindelijk zijn eerste hectare identificeerde om te kopen in de prestigieuze Brunello-genootschap; vandaag bestaat zijn terroir, gelegen tussen Sant'Angelo in Colle en Sant'Antimo, uit zes hectare wijngaarden. Een indrukwekkende oprijlaan tussen cipressen nodigt bezoekers uit naar deze bijna verborgen, magische plek, terwijl de wijnstokken genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de bochtige heuvels van Montalcino tot aan het massief van Monte Amiata .
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” Carlo Ferrini
Alles bij Giodo staat in het teken van compromisloze kwaliteit. Het hele proces begint met de selectie van klonen en wijnstokken die ideaal zijn voor het produceren van wijnen die elegant, evenwichtig en van een indrukwekkende lengte zijn. Elke beslissing, elk individueel detail, of het nu in de wijngaard of de wijnkelder is, is van het grootste belang en verdient volledige en zorgvuldige aandacht. Dit, samen met de ervaring en expertise van Carlo Ferrini, maakt het wijnhuis GIODO absoluut uniek. Deze passie heeft hij met succes doorgegeven aan zijn dochter Bianca.