header Morlet Family Vineyards

Morlet Family Vineyards

Dit prestigieuze wijnhuis, gelegen in de beroemde Napa Valley en Knights Valley, staat bekend om zijn historisch erfgoed en ongeëvenaarde kwaliteit. Gevestigd in de St. Helena, produceert Morlet Family Vineyards ultra-premium wijnen van zowel Bordeaux- als Bourgogne-variëteiten. De wijnen van Morlet worden met zorg met de hand gemaakt, waarbij klassieke Franse wijnmaaktechnieken worden gecombineerd met het unieke Californische terroir.

Luc en Jodie Morlet’s toewijding aan kwaliteit leidt tot kleine opbrengsten, zorgvuldige sortering en de hoogste standaard bij het blenden. Dit resulteert in krachtige wijnen die harmonieus zijn in intensiteit, rijkdom, complexiteit en verfijning. Elk jaar wordt slechts een zeer beperkte hoeveelheid van elke wijn geproduceerd.

De wijnmaakbenadering van Morlet Family Vineyards begint in de wijngaarden, met zorg voor bodem, wijnstokken en handmatige oogst op rijpheid. De druiven worden dubbel gesorteerd en alleen de beste druiven worden gebruikt. De wijnen rijpen in een natuurlijke koele grot, die in het vulkanische gesteente is uitgehouwen. Morlet’s wijnmaaktechnieken, met minimale interventie, zijn geïnspireerd op traditionele technieken uit Bourgogne, Bordeaux, Champagne en Zuid-Frankrijk. Alleen materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt, zoals Sardijnse kurken, Franse eikenhouten vaten en glas.

Morlet heeft meerdere keren de felbegeerde 100 punten behaald van The Wine Advocate voor verschillende variëteiten:
• 2016 Cabernet Sauvignon ‘Passionnément’: 100 punten
• 2013, 2015 & 2016 Cabernet Franc ‘Force de la Nature’: 100 punten
• 2015 Chardonnay ‘Coup de Coeur’: 100 punten
• 2014 Proprietary White Bordeaux-style Blend ‘La Proportion Dorée’: 100 punten
• 2015 & 2016 Pinot Noir ‘Joli Coeur’: 99 punten
• 2013 Syrah ‘Bouquet Garni’: 97 punten
• 2012 Late Harvest White Wine ‘Billet Doux’: 97 punten