header Quinta da Boavista

Quinta da Boavista

De majestueuze Douro rivier is de ruggengraat van een van de meest authentieke en unieke wijnregio's ter wereld. Het is niet voor dat de Douro op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat. Het is de bakermat van een indrukwekkende verscheidenheid aan inheemse variëteiten en van vele Vinhas Velhas (oude wijnstokken). Deze wijnstokken zijn knoestig en verwrongen door de tijd, waardoor minder druiven worden geproduceerd, maar met een ongeëvenaarde kwaliteit. De basis voor de beste Ports ter wereld en ook steeds meer voor stille wijnen.
Op de rechteroever van de Douro ligt één van de oudste producenten: Quinta da Boavista. Het landgoed staat genoemd in oude documentatie over de eerste afbakeningen van dit wijngebied, in 1756. De wijngaarden van Boavista werden aangemerkt als producent van "vinhos finos de feitoria", oftewel de beste portwijnen, die bedoeld waren om te worden geëxporteerd. Ook Engels exporteurs ontdekten de hoge kwaliteit van de wijnen en als snel werd dit één van de meest gewilde subregio’s in de Douro.
Boavista bezit 36 hectare (oude) wijnstokken verspreid over oogverblindende met de hand gebouwde terrassen. Sommige terrassen zijn bijna acht meter hoog en liggen op steile hellingen. Hier groeien indrukwekkende inheemse druivensoorten op verschillende oude wijnpercelen, waaronder de bekendste druiven touriga nacional, touriga franca, tinta roriz, tinta barroca en tinto cão. De wijnstokken staan garant voor een hoge complexiteit. In 2020 is Quinta da Boavista gekocht door Sogevinus Fine Wines, een van de grootste wijn-en porthuizen in de Douro.

Producten van Quinta da Boavista