Producent | Acala |
Land van herkomst | Litouwen |
Sluiting | Champagnekurk |
Categorieën |
Alcoholvrij Mousserend Vegan |
Download PDF |
Bosbessen, aardse tonen, fluweelzachte tannines.
Het proces begint met een meesterlijke mix van twee theesoorten, die boven open vuur wordt gezet. Vervolgens ondergaat de thee een fermentatieproces van 4-6 maanden in roestvrijstalen tanks, eikenhouten vaten en glazen potten. Daarna worden thee, kruiden en bloemen gebrouwen. De rijpe gefermenteerde thee wordt gemengd met vers gezette thee, waarna de fijne mousse wordt toegevoegd voordat de thee wordt gebotteld. De gebottelde mousserende
thee rijpt verder in een donkere, koele kelder.
Geitenkaas, eend, octopus of cheesecake met bosbessen.
Deze mousserende thee is een verfijnd alternatief voor medium-bodied rode wijnen zoals Pinot
Noir. De complexe smaakstructuur wordt gecreëerd door een zorgvuldige blend van natuurlijke
bessen (waaronder bosbes, zwarte bes en aroniabes) en theeën zoals pu-erh, hibiscus, fireweed
en assam. De gebruikte pu-erh thee is afkomstig uit de gerenommeerde Yunnan-regio in China.
Door een langdurig fermentatieproces en een nauwkeurige moussering ontstaat een rijk en
gastronomisch profiel.
Alle sparkling tea’s van Acala zijn zorgvuldig gemaakt met alleen de beste natuurlijke
ingrediënten en is vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveringsmiddelen. Het is
het perfecte niet-alcoholische alternatief voor wijn- en cocktailliefhebbers die willen genieten
van een verfrissend drankje met een vleugje verfijning en elegantie. Of u nu op zichzelf geniet of
in combinatie met uw favoriete maaltijd.
Oprichter van Acala is topsommelier Martyna Semavicius. Hij heeft een 20-jarige loopbaan achter
de rug in de fijne wijn- en champagne-industrie in Londen. Hij is een zeer ervaren sommelier met
een Wine & Spirit Education Trust Diploma, een champagnejurylid bij de Decanter World Wine
Awards en meermalig finalist aan de Champagne Academy.
Martyna was als sommelier jarenlang op zoek naar het perfecte alcoholvrije alternatief op
Champagne en met zijn achtergronden kwam hij uiteindelijk tot het idee om thee te gaan
fermenteren. Het eindresultaat mag er zijn