La Nostra Aranciata Amara Lurisia

Proefnotitie

Een fruitig boeket met aangename scherpe tonen. Heerlijk fris met een aangenaam bittere en droge afdronk, hét kenmerk van de Aranciata Amara. De bitterheid wordt gecomplementeerd met de fruittonen, wat een frisse smaak geeft.

Specificaties

Producent Lurisia
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Schroefdop
Categorie Soft Drinks

Smaakprofiel:

Fris, fruitig, bitter

Vinificatie:

De Lurisia Aranciata Amara is gemaakt van Melangolo di Puglia, een karakteristieke, bittere sinaasappel met een bittere smaak. Deze vruchten komen van Gargano IGP, een Slow Food presidium uit een van de meest betoverende baaien van de Adriatische zee.

Wijn spijs:

Een uitstekende dorstlesser, maar ook lekker bij hartige gerechten en hors d'œuvre.

Achtergrondinformatie:

Elke frisdranksoort van Lurisia heeft een eigen karakter en is gemaakt van de beste ingrediënten op de Italiaanse agrarische markt. Deze dragen het Slow Food keurmerk. De karakteristieke gerimpelde huid van de Melangolo di Puglia beschermt het vruchtvlees met een sterke en onnavolgbare smaak, net zo sterk en onnavolgbaar als zijn geschiedenis. Het is een van de oudste gecultiveerde citrusvruchten in Apulië. Een vrucht die beroemd is geworden dankzij de gebeurtenissen van Melo, Prins van Bari, die hem aan de Noormannen schonk. Melangolo dankt zijn contrasten en geuren aan het land, het klimaat en de zee van de Gargano.

Slow Food is een internationale organisatie die streeft naar lekkere, pure en eerlijke producten. Eén van haar activiteiten is het behoud van waardevolle producten. In een zogeheten Presidium werken Slow Food-leden samen met boeren en ambachtelijke producenten aan het behoud van de authentieke streekproducten.


Meer van Lurisia