header Sagatiba

Sagatiba

In iedere fles Sagatiba vind je de passie, vitaliteit en energie van Brazilië. Sagatiba, gedistilleerd uit vers gesneden suikerriet, heeft de nationale drank van Brazilië nieuw leven in geblazen door 500 jaar traditie te mixen met innovatie, met als resultaat een product van wereldklasse. De naam betekent letterlijk ‘infinite possibilities’ wat staat voor oneindige mogelijkheden. Sagatiba zorgt voor vreugde en mogelijkheden op elke gelegenheid, ontmoeting of feestje.

Brazilianen genieten het hele jaar door van deze nationale drank, al eeuwen lang. Cachaça is begin 16e eeuw ontstaan, in de tijd dat de Portugese kolonisten suikerriet introduceerden. Inmiddels wordt cachaça over de hele wereld gedronken en behoort het tot de drie meest gedronken sterke dranken ter wereld!

Men noemt cachaça ook wel ‘Braziliaanse rum’. Hiermee doet men cachaça echter tekort, deze wordt namelijk gemaakt van (versgeperst) suikerrietsap. Rum daarentegen wordt niet altijd van het sap, maar ook wel van de melasse (restproduct) van suikerriet gemaakt. Goede cachaça krijgt door het geperste sap van het nog groene suikerriet een meer uitgesproken riet-suikersmaak. Na voetbal, is cachaça de meest belangrijke bijzaak in het leven van een Braziliaan: het weerspiegelt de ziel van het land. Cachaça is voornamelijk bekend van de wereldberoemde cocktail: ‘Caipirinha’.

logo Sagatiba

Producten van Sagatiba