Borgogno Era Ora Langhe DOC Bianco

Proefnotitie

Strogeel van kleur met groene accenten. Aroma’s van witte perzik, citrus, bloemen en kruiden. Fris in de mond met uitgebalanceerde zuren en een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif riesling (100 %)
Categorieën Slow Wine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Perzik, citrus, bloemen

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven ontsteelt om vervolgens gekneusd te worden. De schilweking vindt plaats bij 10 graden voor 24 uur. Daarna vergist de wijn bij 18 graden waarna de wijn voor 12 maanden rijpt ‘sur lie’ voor botteling.

Wijn spijs:

Ideaal als aperitief. Perfect bij pasta en risotto

Awards:

15,5/17 pnt. -Getypeerd, rijp citrusfruit, kweepeer, hint van petroleum. Sappig, sterk zoetzuur, zuren en bitters. - Perswijn

Achtergrondinformatie:

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.

Borgogno Era Ora | Het werd tijd
Piemonte staat voornamelijk bekend om zijn rode wijnen. Vooral Barolo wordt internationaal geroemd. Bij Borgogno was er de wens een witte wijn te produceren die net als Barolo lang kan rijpen. Na 250 jaar wachten is er nu de Borgogno Era Ora, een witte wijn gemaakt van de Riesling druif. Deze druif die bekend is omdat deze lang kan rijpen en ontwikkelen, wordt op de meest koele plekken aangeplant om de frisheid in de wijn te bewaren. De gekozen naam ‘Era Ora’ verwijst naar het feit dat het 250 jaar geduurd heeft voordat Borgogno een witte wijn produceerde. Met de keuze voor Riesling is Borgogno uniek in Barolo!


Meer van Borgogno | Slow Wine