Wijnhuis | Cavicchioli |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Emilia Romagna |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
lambrusco di sorbara (34 %) lambrusco di grasparosso (33 %) lambrusco di salamino (33 %) |
Categorie |
Mousserend |
Download PDF |
Rood fruit, floraal, licht zoet
De rode basiswijn wordt gevinifieerd op een gecontroleerde temperatuur. De tweede fermentatie gaat volgens methode charmat waardoor de subtiele mousse in de wijn ontstaat.
Aperitief, antipasti, pizza en pasta
-
Al meer dan 80 jaar maakt wijnhuis Cavicchioli met veel plezier unieke wijnen. Het begon in San Prospero, een dorp in de buurt van Modena in Noord Italië, waar Umberto Cavicchioli met veel passie voor zijn land de werkplaats achter zijn huis omtoverde tot een wijnkelder waar hij productie en botteling plaats liet vinden. Umberto was de eerste persoon in de regio die begon met het persen van de Lambrusco druif. In 1964 besloot Umberto dat het tijd werd Cavicchioli over te dragen aan zijn zonen die het distributienetwerk vervolgens flink uitbreidden. Cavicchioli is vandaag de dag uitgegroeid tot een vooraanstaand Italiaans wijnhuis!