Cavicchioli Lambrusco Rosso dell Emilia

Proefnotitie

Licht robijnrode kleur met geuren rood fruit, harmonieuze
lichtzoete smaak.

Specificaties

Wijnhuis Cavicchioli
Land van herkomst Italië
Streek Emilia Romagna
Sluiting Kurk
Druiven lambrusco di sorbara (34 %)
lambrusco di grasparosso (33 %)
lambrusco di salamino (33 %)
Categorie Mousserend
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rood fruit, floraal, licht zoet

Vinificatie:

De rode basiswijn wordt gevinifieerd op een gecontroleerde temperatuur. De tweede fermentatie gaat volgens methode charmat waardoor de subtiele mousse in de wijn ontstaat.

Wijn spijs:

Aperitief, antipasti, pizza en pasta

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Al meer dan 80 jaar maakt wijnhuis Cavicchioli met veel plezier unieke wijnen. Het begon in San Prospero, een dorp in de buurt van Modena in Noord Italië, waar Umberto Cavicchioli met veel passie voor zijn land de werkplaats achter zijn huis omtoverde tot een wijnkelder waar hij productie en botteling plaats liet vinden. Umberto was de eerste persoon in de regio die begon met het persen van de Lambrusco druif. In 1964 besloot Umberto dat het tijd werd Cavicchioli over te dragen aan zijn zonen die het distributienetwerk vervolgens flink uitbreidden. Cavicchioli is vandaag de dag uitgegroeid tot een vooraanstaand Italiaans wijnhuis!


Meer van Cavicchioli