MUSE de MIRAVAL 2022

Proefnotitie

MUSE de MIRAVAL 2022 is een wijn met een lichtroze, glinsterende kleur. De neus geeft verleidelijke en elegante aroma’s van witte perzik, cassis, kersen, vanille, guave en witte bloemen. In de mond complexe tonen van mineraliteit, rood fruit, mango, passievrucht, aangevuld met een vleugje kaneel, specerijen en koning. Mooie balans tussen frisheid & levendigheid met een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Château Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Provence
Sluiting Kurk
Druiven grenache
rolle
Categorieën Biowine
Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris & levendig, bloemig, specerijen, mineralig

Vinificatie:

De MUSE de MIRAVAL is het resultaat van een kritische selectie van de (biologisch geteelde) druiven uit de beste en oudste percelen grenache en rolle van Château Miraval. Een uniek terroir, met als resultaat de fijne expressie in deze MUSE. Lagering heeft plaatsgevonden in zogenaamde ‘concrete eggs’ op zijn droesem (‘sur lie’), om zo complexiteit te creëren.

Wijn spijs:

Heerlijk om van te genieten als aperitief en goed te serveren bij fruit de mer, kreeft, pasta, risotto, schaal- en schelpdieren, wit vlees.

Achtergrondinformatie:

Van de MUSE de MIRAVAL worden ieder jaar slechts 3000 stuks gemaakt, waarvan er ongeveer 60 beschikbaar zijn voor Nederland. De unieke fles is handgemaakt en deze wijn wordt alleen in magnum formaat gemaakt.

Ieder jaar bepaalt een ander lid van de Perrin familie het design van de MUSE de MIRAVAL. Deze keer kreeg Céline Perrin de eer. Met het vernieuwde ontwerp van de MUSE de MIRAVAL 2022 wil zij meer transparantie en elegantie creëren, met een verwijzing naar ‘The Art of Miraval’ die op het Château door verschillende kunstenaars wordt uitgevoerd. De rosé is nu perfect op dronk, maar zal met de jaren zelfs nog verbeteren. Marc Perrin, CEO van de familie Perrin en partner van Château Miraval, adviseert om de wijn nog 2-3 jaar te laten liggen.

Château Miraval was van 1970 tot een aantal jaar geleden eigendom van Jacques Loussier, een gepassioneerd wijnliefhebber en bekend jazzpianist die in zijn studio Miraval muziekopnames van onder andere Pink Floyd, Sting en Sade heeft gemaakt. Sinds 2008 is het Château het zomerverblijf van Brad Pitt. De wijnkelder stamt uit de negentiende eeuw waarbij de houten vaten momenteel rusten in de kelder van de gerenoveerde boerderij. De wijngaarden rondom de villa liggen tegen de helling aan op een hoogte van 350 meter. De Miraval wijnen hebben een voortreffelijke kwaliteit en zijn elegant en verfijnd.


Meer van Château Miraval