header Colombaio Di Cencio

Colombaio Di Cencio

In de meest nobele gebieden van Toscane, tussen Siena en Florence, waar ruim 100 jaar geleden de Chianti Classico ontstond, werd Colombaio di Cencio geboren. Om precies te zijn in Gaiole, in een van de 5 gemeenten die deel uitmaken van de Chianti Classico-productiediscipline. Een bijzondere plek waar de biodiversiteit niet alleen een ansichtkaart voor de ogen is, maar ook een bijzonderheid geeft aan deze bodem; rijk aan kiezelsteen, rotsen en zandsteen.
Het begon allemaal vele jaren geleden, het eerste spoor is afkomstig van een fles uit 1986, met de inscriptie “i Massi del Colombaio”, geproduceerd door een oude boer die eigenaar was van deze wijngaarden en vervolgens in 1993 kocht door de Duitse ondernemer Werner Ernest Wilhelm, gepassioneerd door wijn en verbaasd door de schoonheid van de heuvels rond Gaiole in Chianti, besloot hij hier zijn boerderij te creëren en een landhuis, omgeven door bossen en wijngaarden, om te bouwen tot een wijnmakerij. Colombaio di Cencio werd al snel een icoon van de Chianti Classico over de hele wereld, dankzij de Chianti Classico-wijnen en ‘Il Futuro’, een Supertuskaanse wijn die opvalt tussen de speerpunten van de wijnmakerij en de felbegeerde ‘Tre Bicchieri’-onderscheiding van de Gambero Rosso verdiende.

logo Colombaio Di Cencio

Producten van Colombaio Di Cencio