Wijnhuis | Domaine Vrignaud |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Bourgogne |
Sluiting | Kurk |
Druif |
chardonnay (100 %) |
Categorieën |
Biowine Witte wijn |
Download PDF |
Rond, geel steenfruit, mineralig
De druiven hebben gerijpt op een bodem van mergel. De fermentatie vindt plaats in INOX tanks, waarna de wijn nog enkele maanden rijpt op fles.
Schaal- en schelpdieren, visgerechten.
"Lekkere Chablis. Droog, complex en precies voldoende vulling voor bij in boter gebakken tongfilet of witte vis met tartaresaus. Een vettige saus met het zuurtje van augurk kan deze Chabllis ook makkelijk aan." – WineLife
15 pnt. – Perswijn. “Geur: ingetogen, wit fruit, room, citrus.
Smaak: mooi zuur, fris, balans, elegant.”
Vrignaud houdt zich goed, met beschaafde ananas op ijs en een kleine citrus-tic, waar je nog wel een glas van lust. Mooie ingetogen allure. – Harold Hamersma
Domaine Vrignaud is een familiebedrijf waarvan Guillaume, de wijnmaker reeds de 5de generatie is. Het domein omvat 10ha wijngaarden in de Chablis, de meest noordelijke appellatie van Bourgogne. De wijnen worden gemaakt van chardonnay zoals de meeste witte wijnen in Bourgogne. De wijngaarden worden via de biologische methode bewerkt, er wordt bijvoorbeeld in de wijngaard niet routinematig gebruik gemaakt van onkruidverdelgers of pesticiden.