Don Jacobo Blanco Ecologico

Proefnotitie

Citroengele kleur met groene accenten in het glas. Intense aroma’s van citrus, perzik en bloemen. In de mond een medium zuurgraad, met hints van perzik en een lange, frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Don Jacobo
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Schroefdop
Druiven viura (34 %)
tempranillo blanco (33 %)
garnacha (33 %)
Categorieën Vegan
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris, perzik, bloemig

Vinificatie:

Nadat de druiven handmatig zijn geoogst, worden de druiven op lage temperatuur op roestvrijstalen fusten vergist om frisheid te bewaren. Daarna rijpt de wijn nog voor 3 maanden op fles.

Wijn spijs:

Aperitief, vis, zeevruchten.

Achtergrondinformatie:

Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco. Alle wijnen van Don Jacobo zijn 100% Vegan gecertificeerd.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.Meer van Don Jacobo