Don Jacobo Gran Reserva

Proefnotitie

Robijnrood met baksteenrode accenten. In de neus complexe aroma’s van donkerfruit, eikenhout en specerijen. Zet vol in met een balans tussen het fruit en de zuren. Met een complexe, lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Don Jacobo
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druiven tempranillo (85 %)
garnacha (15 %)
Categorieën Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Donker fruit, eikenhout, specerijen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven naar de kelders gebracht. Daarop volgt de schilweking en vergisting. Vervolgens rijpt de wijn voor 36 maanden op Amerikaans eikenhouten fusten. Na de botteling rijpt de wijn voor 36 maanden op de fles in de kelder.

Wijn spijs:

Langzaam gegaard vlees, stoofschotels en rijpe kazen

Awards:

15,5/17 pnt. - Perswijn
Geur: karamel, toast, vanille, vijgen.
Smaak: sterk, vanille, krentjes, kruiden, houttannine.

“Klassieke stijl. Klassiek oogstjaar. Top jaar zelfs. Maggiplant, tabaksblad, sherry en jodium. Een slok later verbaas je je over de rijpe en toch nog stoere fruitigheid. Warme vijgen, zwarte kersen, verse dadels. Kalmerende tannines verlangen nog enige contemplatie. Ongekend fijne zuren ook voor een wijn die toch al bijna vijftien jaar meedoet..”’,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 9+

Achtergrondinformatie:Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco. Alle wijnen van Don Jacobo zijn 100% Vegan gecertificeerd.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Don Jacobo