Don Jacobo Tempranillo Blanco

Proefnotitie

Citroen geel van kleur. Intense aroma’s van citrusfruit, groene appel en tropisch fruit. Frisse zuren in de mond met smaken van tropisch fruit.

Specificaties

Wijnhuis Don Jacobo
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Schroefdop
Druif tempranillo blanco (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, groene appel, tropisch fruit

Vinificatie:

Nadat de druiven ecologisch verbouwd zijn worden deze geoogst. Na de oogst worden de druiven op lage temperatuur op roestvrijstalen fusten vergist om frisheid te bewaren. Vervolgens rijpt de fles voor 3 maanden in de kelder.

Wijn spijs:

Uitstekend als aperitief, bij schaal-schelpdieren en vis

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Don Jacobo is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar Don Jacobo zijn naam aan ontleend. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco. Alle wijnen van Don Jacobo zijn 100% Vegan gecertificeerd.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Don Jacobo