Eò Falanghina IGT Terre di Chieti

Proefnotitie

Citroengeel van kleur. In de neus aroma’s van mandarijn, citrusfruit en kruiden. Droog met tonen van gedroogd fruit en specerijen.

Specificaties

Wijnhuis Eò | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Abruzzen
Sluiting Kurk
Druif falanghina (100 %)
Categorieën Biowine
Slow Wine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Mandarijn, citrus, kruiden

Vinificatie:

Nadat de druiven gekneusd zijn vindt er een maceratie plaats op een lage temperatuur. Hierna worden de druiven geperst. De fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks.

Wijn spijs:

Oesters, vis, wit vlees, maar ook als aperitief

Awards:

“Oranje boven. Zelfs in Abruzzo. Verleidelijke sinaasappels, citrus en mandarijnen met wat marmeladebitters. Kruidigheid nooit ver weg. Niet opdringerig, wel opdrinkerig. Helemaal in combinatie met een pasta alla vongole”.
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Eò is opgericht met als doel de waarde van de traditionele Italiaanse druivensoorten te tonen. De ongeveer 700 hectare wijngaarden liggen verspreid door de heuvels waar alleen de regionale autochtone druivensoorten zoals Falanghina en Montepulciano groeien. De wijngaarden liggen ten westen van Apennijnen, hier ligt tot mei nog sneeuw op de toppen. De wind die over de toppen waait neemt de koude lucht mee waardoor het redelijk koel blijft. Daarnaast worden de druivenplanten volgens het pergola systeem geleid, hierdoor ontstaat er schaduw door het bladerdak waaronder de druiven groeien. Dit zorgt wederom om koeling.


Meer van Eò | Slow Wine