Al meer dan duizend jaar is de familie Guicciardini-Strozzi geworteld in Cusona, nabij het middeleeuwse stadje San Gimignano in Toscane. Hun villa maakt deel uit van het meer dan duizend jaar oude landgoed (er zijn documenten uit 994 gevonden waarin Cusona al genoemd wordt) met 530 hectare aan wijngaarden. Hier zwaait de familie Guicciardini-Strozzi al sinds 1524 de scepter. Zij produceren al sinds de vroege middeleeuwen wijn van de Vernaccia druif. Het is niemand minder dan Dante die in zijn La Divina Commedia weet te melden dat Paus Martinus IV zich ’s ochtends zuivert door het eten van sardines uit het meer van Bolsena en het drinken van een glas Vernaccia. Eeuwen later is het Michelangelo die schrijft: “We bezochten het prachtige San Gimignano met al zijn torens en honderden bochtige stegen waar de mensen aan het vechten waren om hun Vernaccia wijn”. Het is de huidige generatie, de prinsessen Natalia en Irina, die vandaag de dag het wijndomein runnen. Hierbij neemt Irina de financiële zaken voor haar rekening en is Natalia verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. Inmiddels produceert het wijnhuis Guicciardini Strozzi tweeëntwintig verschillende soorten wijn, naast de eerder genoemde Vernaccia di San Gimignano ook wijnen uit Bolgheri en de Maremma.