Wijnhuis | Indesio |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Abruzzen |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
montepulciano (100 %) |
Categorieën |
Vegan Rode wijn |
Download PDF |
Rood fruit, rijk, robuust
De montepulciano-druiven groeien in de regio’s Pescara en Chieti in de Abruzzen. De druiven worden eind September handmatig geoogst. Nadat de steeltjes van de druiven zijn verwijderd worden de druiven zachtjes geperst om de juiste balans tussen kleur en tannines te behalen. Het sap en de schillen worden regelmatig gemengd voor de optimale smaak en structuur.
Antipasti, carpaccio, melanzane, gegrild vlees.
De regio Abruzzo, gelegen in het centrale zuidelijke deel van het Italiaanse schiereiland, strekt zich uit van het hart van de Apennijnen, door een ruig, bergachtig gebied en eindigt bij de Adriatische Zee. In de afgelopen 40-50 jaar heeft de Abruzzo-wijnbouw heel geleidelijk de moeilijkste productiegebieden verlaten en zich geconcentreerd op de beste locaties op de heuvels aan de kust.
In de Abruzzen floreert de lokale druivensoort montepulciano waar de Indesio Montepulciano d’Abruzzo van gemaakt wordt.