header Pere Ventura

Pere Ventura

In 1992 richtte Pere Ventura (vertaling: Piet Geluk) de gelijknamige wijnmakerij op, in navolging van zijn overgrootvader Manuel Montserrat Font; één van de wijnmakers die in 1872 hielp bij het produceren van de allereerste flessen cava. Een vakmanschap dat Pere graag wilde voortzetten!

Pere Ventura ligt in het hart van de cavaregio, Sant Sadurní d´Anoia (Penedès) in Spanje. Pere was vastberaden om cava’s van unieke elegantie en kwaliteit te produceren, en dat proef je. Cava’s van dit wijnhuis worden al enige tijd geschonken in de top horeca, zoals in Hotel l’ Europe en het Okura Hotel. Wat opvalt aan is de superfrisse stijl van deze wijnen. Normaal gesproken is een cava wat rijper en kruidiger van smaak, maar de stijl van Pere Venture is juist geroemd om de fruitigheid en frisheid.

De naam van deze cava verwijst naar de wijngaarden waar deze geproduceerd wordt: de Clos Foreses. Deze wijngaarden liggen verspreid door het wijngebied Penedès, waar een mediterraan klimaat heerst. De Lage Penedès is de heetste regio vanwege zijn nabijheid van de zee. Het klimaat is koeler in de centrale en Hoge Penedès. De laatste is meer heuvelachtig en heeft een lichte landklimaat. De variatie in klimaat en bodemsoort van de drie druiven, geeft een prachtige, delicate cava.

logo Pere Ventura

Producten van Pere Ventura