Wijnhuis | Rapaura Springs |
Land van herkomst | Nieuw Zeeland |
Streek | Marlborough |
Sluiting | Kurk |
Druif |
pinot noir (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Fluweelzacht, rode bessen, pruimenfruit
Na de oogst werd het fruit gedurende 5 dagen koud geweekt. Vervolgens volgt de fermentatie in kleine open top tanks, met behulp van een selectie van gisten. Elke gisting werd drie keer per dag ondergedompeld. De wijn rijpt 10 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw eikenhout.
Gerechten met gehakt, lamskoteletten, tomatensaus.
91/100 pnt. – James Suckling
94/100 pnt. – World of Wines (Cameron Douglas)
93/100 pnt. – Wine Orbit (Sam Kim)
Gold Medal – China Wine & Spirits Awards
Silver Medal – Raymond Chan
Een kinderdroom werd gerealiseerd toen eigenaar John Neylon vruchtbare grond aankocht nabij de Spring Creek, Dillon’s Point en Rapaura, waar hij startte met het telen van appels en uiteindelijk de grootste appelteler werd van de regio. De familie Neylon besloot de koers om te gooien en de boomgaarden in te wisselen voor wijngaarden. Ze hadden een grootse missie: gaan voor de beste kwaliteit. Druiven worden met de hand geplukt, waardoor alleen het beste fruit wordt gebruikt. Het water dat gebruikt wordt voor de wijnstokken is afkomstig van de waterbron Rapaura Spring, ver weg van de wijngaarden. Dit kristalheldere en pure water uit de Wairau rivier stroomt door de rotsen en legt een weg af van 6 maanden om de wijngaarden te bereiken. Het woord ‘Rapaura’ betekent dan ook: stromend water. De wijnen van Rapaura zijn loepzuiver en dat gaat niet onopgemerkt in de Internationale pers.