Tenuta Degli Dei Le Redini IGT

Proefnotitie

Robijnrood van kleur. Geuren van laurier, kersen, drop en leer. Vol en zacht in de mond met verfijnde tannine en een elegante afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta Degli Dei
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druiven merlot (90 %)
alicante bouchet (10 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Laurier, kersen, drop

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de schilweking van 14 dagen plaats, daarna de malolactische vergisting op eikenhout. Vervolgens rijpt de wijn voor 10 maanden op hout waarna 6 maanden op de fles.

Wijn spijs:

Wild, stoofschotels en rijpe kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Het landgoed Tenuta Degli Dei is sinds de jaren 70 in het bezit van de familie Cavalli. Rond het jaar 2000 besloot de zoon van modegoeroe Roberto Cavalli, Tomasso Cavalli, het domein in hartje Chianti (Toscane) om te toveren tot een kwaliteitsvol wijndomein. Tenuta Degli Dei ligt in het dorpje San Leoline, in de buurt van Panzano. De wijngaarden liggen in de welbekende Conca d’Oro vallei. Deze is uitermate geschikt voor de wijnbouw dankzij de bodem en zijn unieke oriëntatie aan zonlicht.

In 2010 werd het domein uitgebreid met de aankoop van een Chianti Classico wijngaard waar enkel sangiovese druiven worden verbouwd. In 2013 komt de eerste wijn hiervan op de markt en deze ligt volledig in de stijl van het huis. Tomasso krijgt voor het maken van zijn wijn de hulp van Gioia Cresti en Carlo Ferrini. Twee wijnmakers die sinds 1998 samenwerken en die hun naam reeds enige tijd gemaakt hebben. De bodem is een mengelmoes van mergel en klei. Naast sangiovese, zijn de Franse rassen merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot en alicante bouschet aangeplant.


Meer van Tenuta Degli Dei