Wijnhuis | Tombolini |
Land van herkomst | Italië |
Streek | marche |
Sluiting | Kurk |
Druif |
verdicchio (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Witte bloemen, grapefruit, abrikozen
De wijnstokken zijn zo’n 20 jaar oud en alleen de beste druiven worden gebruikt. Volledig handmatig geplukt en alleen de beste druiven worden geselecteerd. De grond is van klei en herkenbaar uit deze regio. De fermentatie wordt gecontroleerd op een temperatuur van 16 graden in RVS vaten om de frisheid te behouden. 6 maanden lang blijft de wijn op de zo genoemde ‘lees’ om meer body en structuur te krijgen. Een gedeelte van de wijn wordt in concrete eggs bewaard. Zo ontstaat er meer complexiteit en mond vullende structuur van de wijn.
Ideale match met verschillende visgerechten. Ook goed te combineren bij gevogelte. Gastronomisch goed inzetbaar.
Van deze Classification Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superio worden er maar slechts 25.000 flessen gemaakt. Echt een pareltje dus.