Wijnhuis | Topf |
Land van herkomst | Oostenrijk |
Streek | Kamptal |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
zweigelt (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
kersen, koffie, bosvruchten
Na de handmatige oogst volgt de kneuzing van de druiven. Gefermenteerd met de schillen op 18 graden voor 2 weken. Vervolgens rijpt de wijn voor 3 maanden op grote eikenhouten fusten.
Lam, vlees en kazen. Serveertip: licht gekoeld.
GEUR: kersen, zwoel, bloemen, verleiding
SMAAK: zacht en lichtvoetig, fruitig, milde zuren
4/5 sterren - Perswijn
“Wie bang is om de weg niet te vinden naar de firma Topf doet eerst even de witte aan. Sowieso een goed idee, mocht er sprake zijn van asperges als voorgerecht. En mocht er daarna een goulash op tafel komen, schenk dan deze zweigelt. De vleespot is even warmbloedig, behaaglijk en zoetkruidig als deze Oostenrijker”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8-.
Wijnhuis Topf van eigenaar Hans Topf uit Strass bestaat al sinds 1751 en is een waar familiebedrijf, bestaand uit gepassioneerde wijnmakers met veel liefde voor de natuur. Wijngebied Kamptal is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en ligt op ongeveer een uur rijden van Wenen. Kamptal is een van de kleinere wijnbouwgebieden en heeft zijn naam te danken aan de rivier de Kamp die er dwars doorheen stroomt.