Topf Zweigelt

Proefnotitie

Licht robijnrood van kleur. Aroma’s van kersen, bosvruchten en gebrande koffie. De smaak zet zacht in met elegante zuren en een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Topf
Land van herkomst Oostenrijk
Streek Kamptal
Sluiting Schroefdop
Druif zweigelt (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

kersen, koffie, bosvruchten

Vinificatie:

Na de handmatige oogst volgt de kneuzing van de druiven. Gefermenteerd met de schillen op 18 graden voor 2 weken. Vervolgens rijpt de wijn voor 3 maanden op grote eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Lam, vlees en kazen. Serveertip: licht gekoeld.

Awards:

“Wie bang is om de weg niet te vinden naar de firma Topf doet eerst even de witte aan. Sowieso een goed idee, mocht er sprake zijn van asperges als voorgerecht. En mocht er daarna een goulash op tafel komen, schenk dan deze zweigelt. De vleespot is even warmbloedig, behaaglijk en zoetkruidig als deze Oostenrijker”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8-.

Achtergrondinformatie:

Wijnhuis Topf van eigenaar Hans Topf uit Strass bestaat al sinds 1751 en is een waar familiebedrijf, bestaand uit gepassioneerde wijnmakers met veel liefde voor de natuur. Wijngebied Kamptal is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en ligt op ongeveer een uur rijden van Wenen. Kamptal is een van de kleinere wijnbouwgebieden en heeft zijn naam te danken aan de rivier de Kamp die er dwars doorheen stroomt.


Meer van Topf