Topf Grüner Veltliner Strassertal Kamptal

Proefnotitie

Licht citroengeel van kleur. Aroma’s van groene appel, citrus en kruiden. Verfijnde smaak met zachte zuren en een elegante afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Topf
Land van herkomst Oostenrijk
Streek Kamptal
Sluiting Schroefdop
Druif grüner veltliner (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

groene appel, citrus, kruiden

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiventrossen in het geheel geperst. Vergist bij 18 graden en gerijpt op roestvrijstalen fusten.

Wijn spijs:

Vegetarische gerechten, asperges, kaasfondue en salades

Awards:

15,5pnt (goed tot zeer-goed) – max. 17 pnt. “Rijpe geur, breed, honing, abrikozen. Zacht en weelderig, mooi rijp, vief.”- Perswijn 2020

“Dag meneer, Entschuldiging allerseits! Weet u toevallig de weg naar de Strass im Strassertal? Daar schijnt ene Johann Topf een uiterst patente gruner veltliner te maken, vol wit fruit, citrus, groene tomaat en een pepertje in zijn afdronk. U zegt? Hier de straat uit door die andere straat? Dan de derde straat rechts, waar die glasbak op de hoek staat? En dan moet ik het daar nog maar even vragen? Vielen dank. Tschuss",
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8.

Achtergrondinformatie:

Wijnhuis Topf van eigenaar Hans Topf uit Strass bestaat al sinds 1751 en is een waar familiebedrijf, bestaand uit gepassioneerde wijnmakers met veel liefde voor de natuur. Wijngebied Kamptal is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en ligt op ongeveer een uur rijden van Wenen. Kamptal is een van de kleinere wijnbouwgebieden en heeft zijn naam te danken aan de rivier de Kamp die er dwars doorheen stroomt.


Meer van Topf