header Longridge Wine Estate

Longridge Wine Estate

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Dit ligt aan de zuidkant van Stellenbosch, op 5 kilometer van de Atlantische Oceaan. Op de granieten bodem aan de voet van de Helderberg profiteren de druiven overdag van een frisse zeebries vanuit de baai en ‘s nachts van de mist vanuit de Bergen. Dit zorgt voor een constante en perfecte rijping van de druiven.

Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd.

In 2010 startte Longridge met biodynamische wijnbouw. Het eerste doel was om de grond weer gezond te krijgen, om de variatie aan micro-organismen te laten groeien. Organisch telen heeft te maken met het niet gebruiken van pesticiden, maar biodynamisch is een compleet andere filosofie. Longridge ziet de wijngaarden als één levend organisme, waarin je balans moet creëren in de omgeving. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. Dit compost van het land gebruikt Longridge om de natuurlijke gisting te starten. Daarom zorgen ze dat de runderen de juiste voeding krijgen, met voldoende mineralen, calcium en andere belangrijke elementen. Dit proef je uiteindelijk terug in de wijn. Daarnaast benut Longridge de natuurkrachten bij het werk in de wijngaarden. zo snoeien ze bij een afkomende maan, zodat de sappen die bij het snoeien vrijkomen, direct de grond in gaan. Oogsten doet Longridge vrijwel altijd met de opkomende maan.

“We have been blessed with this beautiful piece of land, perfect for the production of top-quality wine” – Jasper Raats, wijnmaker Longridge

Producten van Longridge Wine Estate