Producent | Baladin |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Piemonte |
Sluiting | Kroonkurk |
Categorie |
Bier |
Download PDF |
Citrus, koriander, hop
De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Aperitief, vis en kazen
-
September 2011: de geboortedatum van Nazionale. Het eerste 100% Italiaanse ambachtelijke bier, gemaakt met de gerstemout geproduceerd in Melfi, hop uit Cussanio (geplant in 2008 in samenwerking met Tecnogranda en Cussano Agricultural College), koriander, sinaasappelschil en de gist geselecteerd door Baladin vanuit heel Italië. De lancering van dit bier was een belangrijke mijlpaal voor Baladin: 100% Italiaans.
De inspanning omvat het zoeken naar ingrediënten & leveranciers uit heel Italië, om hen te betrekken bij het transformatieproces van de grondstoffen. In januari 2012 is Baladin boerderijbrouwerij geworden met één missie: het ondersteunen van de korte keten van de aarde naar het glas.