Apostelhoeve Pinot Gris Barriques

Proefnotitie

Prachtig goudgeel van kleur. In de neus komen tonen van caramel, vanille, tropisch fruit, toast en andere roosteraroma’s naar voren. Het is een rijke, volle, vlezige, zachte wijn met zowel fruittonen als karamel, vanille en toast.

Specificaties

Wijnhuis Apostelhoeve
Land van herkomst Nederland
Streek Limburg
Sluiting Kurk
Druif pinot gris (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zacht & vol, tropisch fruit, toast

Vinificatie:

De druiven staan op een mergelbodem, met hierop humus rijke löss. Na de oogst volgt een korte maceratie in de pers en gisting op lage temperatuur op RVS vaten. Vervolgens rijpt de wijn voor 6 maanden op nieuw Frans eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Past goed bij gevogelte, eend, kip, kalfsvlees.

Achtergrondinformatie:

Het oudste wijndomein van Nederland! Gelegen op de Louwberg, ten Zuiden van de stad Maastricht in het prachtige Jekerdal. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst weer druiven geoogst en tot intens fruitige wijnen verwerkt. Met hun hypermoderne oogstmachine kunnen ze extreem precies het oogstmoment vaststellen, en hele goede druivenselectie toepassen.

Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Het wijndomein van de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 14 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier.


Meer van Apostelhoeve