Apostelhoeve Müller-Thurgau

Proefnotitie

De Müller-Thurgau is een heerlijke frisse wijn, tegelijk flirtend met mild. In zijn aroma gaan citrusfruit, voorjaarsbloemetjes en een snufje kruiden prachtig met elkaar samen. Zuivere smaak met verfijnde mineralen, elegantie en een frisse afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Apostelhoeve
Land van herkomst Nederland
Streek Limburg
Sluiting Kurk
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris, citrusfruit, mineralig

Vinificatie:

De druiven staan op een mergelbodem, met hierop humus rijke löss. Na de oogst volgt een korte maceratie in de pers en gisting op lage temperatuur op RVS vaten.

Wijn spijs:

Deze wijn is heerlijk als aperitief en gaat goed samen met een frisse salade of een pannetje mosselen.

Awards:

“De familie Hulst maakt al meer dan 50 jaar wijn in Limburg. Ervaring, kennis, doorzettingsvermogen, liefde en talent komen samen in al hun wijnen. Ze schitteren in zuiverheid en typiciteit per druivenras. Deze milde Müller-Thurgau is droog met een ondeugend zoetje. Geen geld voor zo’n goed glas” - Winelife

Achtergrondinformatie:

Het oudste wijndomein van Nederland! Gelegen op de Louwberg, ten Zuiden van de stad Maastricht in het prachtige Jekerdal. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst weer druiven geoogst en tot intens fruitige wijnen verwerkt. Met hun hypermoderne oogstmachine kunnen ze extreem precies het oogstmoment vaststellen, en hele goede druivenselectie toepassen.

Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Het wijndomein van de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 14 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier.


Meer van Apostelhoeve