Apostelhoeve Riesling

Proefnotitie

Bleekgeel van kleur met groene tonen. Een elegante, frisse en droge wijn, met in zijn geur vooral citrusfruit en Granny Smith appel.

Specificaties

Wijnhuis Apostelhoeve
Land van herkomst Nederland
Streek Limburg
Sluiting Kurk
Druif riesling (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant & droog, citrusfruit, Granny Smith

Vinificatie:

De druiven staan op een mergelbodem, met hierop humus rijke löss. Na de oogst volgt een korte maceratie in de pers en gisting op lage temperatuur op RVS vaten. De Riesling kan goed ouderen; wijn kan gemakkelijk 10 jaar en ouder worden. Na 3 à 4 jaar ontwikkeld zich in deze wijn ‘goût de pétrole’, de geur van petroleum.

Wijn spijs:

Een ideale combinatie met alles wat uit de zee komt.

Awards:

“Dit staat als een huis. Riesling puur sang, of hoe zeggen ze dat in Limburg? Met appel, citrusfruit, dorstlessende zuren en een hint pétrole. Probeer hem bij rongfilet of rogvleugel in een lichte rieslingsaus. Groot geluk” - Winelife

Achtergrondinformatie:

Het oudste wijndomein van Nederland! Gelegen op de Louwberg, ten Zuiden van de stad Maastricht in het prachtige Jekerdal. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst weer druiven geoogst en tot intens fruitige wijnen verwerkt. Met hun hypermoderne oogstmachine kunnen ze extreem precies het oogstmoment vaststellen, en hele goede druivenselectie toepassen.

Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Limburgs oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland. Het wijndomein van de Apostelhoeve bestaat op het moment uit 14 hectare, waar 5 verschillende druivensoorten zijn aangeplant: Müller-Thurgau, Auxerrois, Riesling, Pinot Gris en sinds 2020 ook Viognier.


Meer van Apostelhoeve