Wijnhuis | Borgogno | Slow Wine |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Piemonte |
Sluiting | Kurk |
Druif |
nebbiolo (100 %) |
Categorieën |
Slow Wine Grappa |
Download PDF |
Delicaat, kruiden, amandel
De druivenschillen en pitten die na het persen zijn overgebleven hebben nog een tweede functie, namelijk het maken van grappa. Deze resten bevatten nog suikers en kunnen hierdoor worden vergist. Na de vergisting wordt het gedistilleerd naar een alcohol percentage van 40%.
Perfect voor na een maaltijd
-
Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.
Voor deze grappa wordt net als bij de Grappa di Barolo de Nebbiolo druif gebruikt. Verschil is echter dat de Nebbiolo druif die bij di Cannubi wordt gebruikt, uitsluitend komt van de prestigieuze wijngaard van Cannubi, gesitueerd in het dorp Barolo.