Borgogno Barolo DOCG Vigna Liste

Proefnotitie

Donkerrood van kleur met paarse tinten.
Rode bessen, kersen, rozen en kruiden. Frisse
zuren en verfijnde tannine, de afdronk is
aanhoudend.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif nebbiolo (100 %)
Categorieën Slow Wine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rode bessen, kersen, kruiden

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de natuurlijke fermentatie plaats voor 12 dagen tussen de 24 en 28 graden. Daarna rijpt de wijn voor 48 maanden op Sloveens eikenhouten fusten. Om vervolgens op de fles te rijpen/ stabiliseren.

Wijn spijs:

Rood vlees, stoofschotels en rijpe kazen

Awards:

94/100 pnt – Wine Enthusiast
91/100 pnt – James Suckling

Achtergrondinformatie:

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.

Borgogno bezit 31 hectare aan wijngaarden waarvan 9 zijn beplant met de Nebbiolo druif. Het wijnhuis is gelegen in het hart van dorp Barolo en een icoon geworden die bekend staat om zijn grote ‘bibliotheek’ aan oudere jaargangen die nog beschikbaar zijn. Zelfs uit de jaren ’60 zijn er nog Barolo wijnen te vinden wat het enorme rijpingspotentieel onderstreept. Borgogno Barolo is in het bezit van een Slow Wine certificaat. Slow verwijst naar methoden van landbouw en veeteelt met respect voor het ritme van de natuur en naar de tijd voor rijping om diepere en complexere geuren en smaken in ons eten en drinken te krijgen. Het draait hierbij om eerlijke, pure, schone wijnen.

Borgogno heeft de beschikking over verschillende Cru wijngaarden; Liste, Cannubi en Fossati. Deze wijngaarden liggen verspreid door het gebied en geven de beste en typische Barolo stijlen. Borgogno maakt zijn wijnen onder andere van de wereldberoemde Cru ‘Cannubi’ die veel kracht en structuur geeft. Borgogno Fossati is vriendelijker en ronder van smaak. Borgogno Barolo Vigna Liste ligt hier tussenin en is een uitstekende mix van de finesse en kracht van beide.


Meer van Borgogno | Slow Wine