Wijnhuis | Borgogno | Slow Wine |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Piemonte |
Sluiting | Kurk |
Druif |
nebbiolo |
Download PDF |
Elegant, rood fruit, verfijnde tannines
Traditionele vinificatie of zowel Slavonisch als Frans eikenhout. In de DOCG wetgeving is vastgelegd dat Barbaresco minimaal twee jaar moet rijpen waarvan 12 maanden in eiken.
Deze wijn is echt de perfecte begeleider van (wild) gevogelte, harde kazen, charcuterie met truffel en stoofvleesgerechten.
De nebbiolo wijngaarden van Santa Vittoria staan aangeplant in de daarvoor toegestane communes Barbaresco, Neive, Treiso, San Rocco en Alba. Barbaresco wordt ten alle tijde gemaakt van 100% Nebbiolo. De druif is vernoemd naar het Italiaanse Nebbia, dat slaat op de mist die in de dalen van de wijnregio trekt op het moment van de (vaak late) oogst, die meestal in oktober plaatsvindt.
Waar Barolo koning van de wijn, en wijn voor koningen wordt genoemd, wordt bij Barbaresco vaak gerefereerd als de koningin onder de wijnen, omdat het een verfijndere en elegantere stijl betreft dan Barolo. Barbaresco heeft een iets kortere rijpingstijd en vaak wat mildere tannines.