Santa Vittoria Barbaresco DOCG

Proefnotitie

Deze rode wijn is gemaakt van de Nebbiolo druif. Deze wijn smaakt naar rood fruit, rozen, viooltjes en vanille. Deze wijn kan je zeker nog 10 jaar bewaren en dan komen meer de tonen van laurier en gedroogd rood fruit naar voren.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif nebbiolo
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant, rood fruit, verfijnde tannines

Vinificatie:

Traditionele vinificatie of zowel Slavonisch als Frans eikenhout. In de DOCG wetgeving is vastgelegd dat Barbaresco minimaal twee jaar moet rijpen waarvan 12 maanden in eiken.

Wijn spijs:

Deze wijn is echt de perfecte begeleider van (wild) gevogelte, harde kazen, charcuterie met truffel en stoofvleesgerechten.

Achtergrondinformatie:

De nebbiolo wijngaarden van Santa Vittoria staan aangeplant in de daarvoor toegestane communes Barbaresco, Neive, Treiso, San Rocco en Alba. Barbaresco wordt ten alle tijde gemaakt van 100% Nebbiolo. De druif is vernoemd naar het Italiaanse Nebbia, dat slaat op de mist die in de dalen van de wijnregio trekt op het moment van de (vaak late) oogst, die meestal in oktober plaatsvindt.
Waar Barolo koning van de wijn, en wijn voor koningen wordt genoemd, wordt bij Barbaresco vaak gerefereerd als de koningin onder de wijnen, omdat het een verfijndere en elegantere stijl betreft dan Barolo. Barbaresco heeft een iets kortere rijpingstijd en vaak wat mildere tannines.


Meer van Borgogno | Slow Wine