Cascina Valle Asinari Barbera d’Asti

Proefnotitie

Robijn rood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, bramen, kruiden en mokka. Verfijnd en elegant in de mond met een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Asti
Sluiting Kurk
Druif barbera (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

kersen, bramen, mokka

Vinificatie:

Bij Cascina Valle Asinari vindt na de oogst de vergisting plaats in traditionele cementen tanks. Daarna rijpt de wijn twaalf maanden op grote eiken vaten van Sloveens eiken.

Wijn spijs:

Vollere pasta gerechten, milde vleesgerechten.

Achtergrondinformatie:

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.

Naast de beste posities voor Barolo zochten ze ook de beste Barbera. In 2016 werd hiervoor Cascina Valle Asinari gekocht met 15 hectaren Barbera wijngaarden in San Marzano Oliveto. Uit deze gemeente en naastgelegen gemeentes zoals Nizza Monferrato komen de meest gewaardeerde en hoogst beoordeelde Barbera wijnen. De Barbera d’Asti is sinds 2008 een DOCG, de hoogste kwaliteit aanduiding voor wijnen uit Italië.

De naam en het etiket verwijzen naar de oorspronkelijke bewoners van de omgeving voor de wijnbouw. Valle Asinari betekent letterlijk vallei van de ezels.


Meer van Borgogno | Slow Wine