Wijnhuis | Cantina MESA |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Sardinië |
Sluiting | Kurk |
Druif |
cannonau (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Evenwichtig & rond, rijp rood fruit, viooltjes
Na de handmatige oogst volgt de macaratie voor ongeveer één week op een gecontroleerde temperatuur van 24 - 26 °C. Daarna rijpt het sap voor enkele maanden in RVS tanks en voor twee maanden in de fles.
Charcuterie, vette vis, gegrild vlees, halfzachte en middelharde kazen.
De naam Mesa - die zowel in het Sardisch als in het Spaans "tafel" betekent - vat in slechts vier letters de essentie van de wijnmakerij samen. Lekker eten, een maaltijd onder vrienden, moederliefde, eenvoud en geurige aroma's: het zijn allemaal typische kenmerken van Sardinië. Opgericht als een liefdesverklaring voor Sardinië, met als uiting één van de belangrijkste schatten van het eiland: wijn. Dit was de droom van oprichter Gavino Sanna, Italië’s meest bekende reclameprofessional. Hij wilde iets creëren dat net zo uniek, buitengewoon en gewaagd is als Sardinië.
Verhalen, herinneringen, kunst, taal en traditie: dat is Mesa, gelegen in het gebied van Sant'Anna Arresi. Hier in het groen doemt het heldere witte, minimalistische en transparante wijnhuis op. De wijngaarden strekken zich uit over meer dan 73 hectare, in en op de hellingen van de Vallei van Porto Pino, die wordt omgeven door de Middellandse Zee. Een prachtige omgeving voor wijnbouw, waar iedere druif geniet van ‘een sfeer van zonnige, zwoele rust.’
De vorm & uitstraling van de flessen verwijzen naar het silhouet van Sardijnse vrouwen wanneer ze hun traditionele kostuum dragen. “Sa fardetta”, de tuniek van zwart Indiaas canvas die hen bedekt, staat voor een warme omhelzing van moederliefde. De wijnetiketten zijn daarentegen geïnspireerd op oude Sardijnse wandtapijten: creaties van een geduldige, stille kunst die evolueert in de tijd, net als wijn. Dit gevoel wil Mesa terug laten komen in hun wijnen.