Wijnhuis | Castello Monaci | Slow Wine |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Puglia |
Sluiting | Kurk |
Druif |
negroamaro (100 %) |
Categorieën |
Slow Wine Rode wijn |
Download PDF |
Bessen, tabak, eucalyptus
Na de oogst rijpt 20% van de wijn op eikenhoutenfusten voor een periode van 6 maanden. De rest rijpt op roestvrijstaal om het volle fruitige karakter te behouden.
Past goed bij pasta’s, lam en stoofschotels
“Negroamaro, de zwart-bittere. En dat klinkt grimmer dan hij smaakt. Hij houd het in dit geval op rijpe, donkere pruimen en hulp uit de houtzagerij. Daarom flink wat zoet en specerijen. Prima Maru. Niks te maren”.
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.
Verkrijgbaar in 75 cl. en 37,5 cl.
Castello Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino, bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het Castello Monaci. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.