Castello Monaci Coribante IGT

Proefnotitie

Geconcentreerde rode kleur met paarsachtige tinten. Fruitige aroma's met hints van kersen, frambozen en vlierbloesem. Opvallende fruitige smaak met licht minerale tonen.

Specificaties

Wijnhuis Castello Monaci | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Puglia
Sluiting Kurk
Druiven syrah (60 %)
malvasia nera di lecce (40 %)
Categorieën Slow Wine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Mineralen, rood fruit, vlierbloesem

Vinificatie:

De Malvasia druiven worden met de hand geplukt eind september, de syrah druiven mechanisch in de eerste tien dagen van september. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur op roestvrijstalen vaten. Na de malolactische gisting rijpen de malvasia druiven 12 maanden in houten vaten, terwijl de syrah in roestvrijstalen vaten blijft.

Wijn spijs:

Vegetarische pasta, geroosterd rood vlees, gerijpte kazen.

Awards:

Geur: warm, vijgen, krentjes, zoethout
Smaak: zacht, gepolijst, zwoel, rijp fruit
- 4/5 sterren, Perswijn

“Deze Coribante voert me direct terug naar Salento. Een paar jaar terug waren we in die contreien op vakantie, daar in de hak van de Laars. Glaasje Coribante erbij, en je bent klaar. Net zoals daar: krachtig welwillend rood, met kersen en bramen, soepel bewegend tussen de zoethout en vanille. Voor een Zuid-Italiaans zacht prijsje.”-- Harold Hamersma 2020, beoordeeld met een 8+ (sterwijn)

Achtergrondinformatie:

Castello Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino, bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het Castello Monaci. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.


Meer van Castello Monaci | Slow Wine