In het diepste geheim is Champagne Fleur de Miraval ontstaan uit de samenwerking van de families Pitt en Perrin met een gevestigde naam uit de Champagne business: de Péters familie. De Péters familie is sinds 1919 gevestigd in de Champagnestreek en verkoopt zijn hoogwaardige Blanc de Blancs Champagnes over de hele wereld. Rodolphe Péters, beheerder van de Grand Cru wijngaarden van de familie Péters, heeft al jaren sterke banden met de familie Perrin. De gezamenlijke passie voor het creëren van ‘de grote wijnen in de wereld’, bleek een vruchtbare basis voor de ontwikkeling van de Champagne Fleur de Miraval Rosé. Dé kroon op het werk van vijf jaar toewijding, onderzoek en verfijning.
“Dit project is in de eerste plaats een artistiek avontuur, omdat de creatie van uitzonderlijke wijnen een vorm van kunst is”, legt familie Perrin uit. Rodolphe Péters deelt onze passie voor ’s werelds beste wijnen. Toch, als we samen vintage Rosé Champagnes dronken, kwamen we tot dezelfde conclusie: we houden van de vintage aroma’s die Rosé champagnes ontwikkelen. Helemaal als deze neigen naar Chardonnay, maar we vinden vaak de rode wijn aroma’s te aanwezig. Daarom wilden wij een ander soort Rosé Champagne maken waarin rijpe Chardonnay-druiven geblend worden met jonge Pinot Noir-druiven.”