Champagne Fleur de Miraval Rosé ER3

Proefnotitie

Lichtroze van kleur met een fijne, bloemige neus. Nadat de Champagne in aanraking is geweest met zuurstof blijven bloemige geuren de boventoon voeren, aangevuld door aroma’s van wilde aardbeien en wat meer rokerige toetsen. De smaak is fris en levendig, met wit fruit, citrusvruchten, gekonfijt fruit, zoete kruiden en geroosterde amandelen.

Specificaties

Wijnhuis Champagne Fleur de Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Champagne
Sluiting Kroonkurk
Druiven chardonnay (75 %)
pinot noir (25 %)
Categorie Mousserend

Smaakprofiel:

Fris & levendig, bloemig, wit fruit, zoete kruiden, amandelen

Vinificatie:

De basis voor de Rosé Champagne ‘ER3’ bestaat uit 75% Chardonnay druiven van de 2018 Vintage, samen met druiven uit oudere jaargangen. Een perfect voorbeeld van de balans tussen frisheid en complexiteit. De Champagne heeft een ongelofelijke finesse die naar een nog hoger niveau wordt getild door de 25% jonge Pinot Noir uit kleine percelen uit Vertus.

Na de productie met de unieke saignée-methode, rijpt de Rosé Champagne voor 3 jaar op zijn eigen droesem in de donkere kelders van Le Mesnil-sur-Oger. Om de champagne te beschermen tegen UV-straling, krijgt iedere fles een laklaag; zo ziet de wijn pas daglicht als de fles wordt geopend. Slechts 20.000 flessen zijn geproduceerd; met recht een unieke Champagne.

Wijn spijs:

Te genieten tijdens een bijzonder moment, met oesters, sushi of Fruit de Mer.

Awards:

94/100 pnt. - Decanter
93/100 pnt. - Wine Advocate

"ER3 feels like a breakthrough" - Tom Hewson

"This Fleur de Miraval is really exceptional and much better than the first two releases. It’s complex and full-bodied with very fine bubbles and a creamy texture. It cinorises 25 percent rosé 2018 and 75 percent chardonnay grand crus, but only about 20,000 bottles were made." - James Suckling

Achtergrondinformatie:

Champagne Fleur de Miraval ER3: ontstaan uit de drie overtuigingen van Pitt, Perrin en Péters om het onvergetelijke te creëren. De drie P's: drie zielen, drie gevoelens en drie vurige verlangens.

Vanuit vakmanschap, passie en creativiteit lanceerden de families Pitt, Perrin en Péters Champagne Fleur de Miraval ER1. Een uitzonderlijke, limited edition Rosé Champagne waar slechts 20.000 flessen van worden gemaakt. Na het succes van de ER1 volgde een jaar later de ER2 en nu (januari 2023) is het tijd om ‘Champagne Fleur de Miraval Rosé ER3’ te introduceren op de Nederlandse markt.

Champagne FLEUR de MIRAVAL Rosé ER3 weerspiegelt de perfectie van evenwichtigheid en delicatesse in een Champagne. De intensiteit en complexiteit van de ‘grand crus’ van de Côte des Blancs worden gecombineerd met immense finesse. Gevormd uit de vaardigheden van de familie Perrin en familie Péters en de artistieke visie van Brad Pitt, lanceren ze met de Champagne FLEUR de MIRAVAL Rosé ER3 wederom een creatief krachtige, exclusieve rosé Champagne.


Meer van Champagne Fleur de Miraval