Wijnhuis | Château Pesquié |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Côtes du Rhône |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
grenache syrah |
Categorieën |
Biowine Rode wijn |
Download PDF |
Rijp zwart fruit, vanille, soepel
De druiven hebben gerijpt op bodems van kiezelsteen, klei en kalksteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna 35% van de cuvée gedurende 12 maanden houtlagering ondergaat op Franse barrique
Gevogelte, geroosterd rood vlees, pizza, quiche.
90/100 pnt – Wine Advocate
90/100 pnt – Wine Spectator
91/100 pnt – Jeb Dunnuck
91/100 pnt – Wine Enthusiast
Het 18e eeuws Provençaals huis is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. De huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié. Op ecologische wijze worden 72 hectare aan wijngaarden bewerkt rond de gemeente Mormoiron. Mede dankzij de unieke ligging, de gevarieerde bodem en de juiste druivenrassen worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers van de vernieuwing in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de international wijnpers.
Deze cuvée Terrasses is een hommage aan het landschap van de Provence. De naam is een verwijzing naar de terrassen die zijn aangelegd op de heuvels om daar de druivenstokken te kunnen aanplanten en bewerken om zodoende het beste resultaat te verkrijgen. Tegenwoordig zijn nog steeds zeer oude olijfbomen te vinden op deze terrassen. Die “restanques” of “rébangués” genoemd worden.