Château Pesquié Terrasses Rouge AOC Ventoux

Proefnotitie

Een intens diep paarsrode kleur. De geur biedt veel rijp zwart fruit met tonen van vanille en zwoele kruidigheden. De smaak is soepel en zacht doch met een stevige structuur waar het rijpe zwarte fruit de papillen aangenaam vermaakt. De afdronk is warm en zacht.

Specificaties

Wijnhuis Château Pesquié
Land van herkomst Frankrijk
Streek Côtes du Rhône
Sluiting Kurk
Druiven grenache
syrah
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rijp zwart fruit, vanille, soepel

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op bodems van kiezelsteen, klei en kalksteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna 35% van de cuvée gedurende 12 maanden houtlagering ondergaat op Franse barrique

Wijn spijs:

Gevogelte, geroosterd rood vlees, pizza, quiche.

Awards:

90/100 pnt – Wine Advocate
90/100 pnt – Wine Spectator
91/100 pnt – Jeb Dunnuck
91/100 pnt – Wine Enthusiast

Achtergrondinformatie:

Het 18e eeuws Provençaals huis is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. De huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié. Op ecologische wijze worden 72 hectare aan wijngaarden bewerkt rond de gemeente Mormoiron. Mede dankzij de unieke ligging, de gevarieerde bodem en de juiste druivenrassen worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers van de vernieuwing in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de international wijnpers.

Deze cuvée Terrasses is een hommage aan het landschap van de Provence. De naam is een verwijzing naar de terrassen die zijn aangelegd op de heuvels om daar de druivenstokken te kunnen aanplanten en bewerken om zodoende het beste resultaat te verkrijgen. Tegenwoordig zijn nog steeds zeer oude olijfbomen te vinden op deze terrassen. Die “restanques” of “rébangués” genoemd worden.


Meer van Château Pesquié